u. „Očekujemo poziv Agencije za privatizaciju za pregovore o kupovini IMT-a, posle čega ćemo tražiti analizu stanja u fabrici“, naveli su u toj kompaniji. Konzorcijum Agri investments, u kojem su firme MPC propertis iz Beograda, čiji su vlasnici Peter Matić i Adriano Korsi , bio je trećerangirani na tenderu za prodaju 100 odsto kapitala IMT-a u restrukturiranju.

u. „Očekujemo poziv Agencije za privatizaciju za pregovore o kupovini IMT-a, posle čega ćemo tražiti analizu stanja u fabrici“, naveli su u toj kompaniji. Konzorcijum Agri investments, u kojem su firme MPC propertis iz Beograda, čiji su vlasnici Peter Matić i Adriano Korsi , bio je trećerangirani na tenderu za prodaju 100 odsto kapitala IMT-a u restrukturiranju. Agencija za privatizaciju odlučila je da tom konzorcijumu uputi poziv za pregovore o prodaji IMT-a jer su od kupovine odustali prvorangirani i drugorangirani ponuđači.
Sa prvorangiranim ponuđačem, konzorcijumom HASS-SIP iza kojeg je stajao Filip Cepter, skopljen je kupoprodajni ugovor koji je u međuvremenu raskinut jer je kupac procenio da mu se ne isplati ta investicija. Ponuđena cena je bila 121,1 milion evra i investicije u vrednosti 10,27 miliona evra. Drugorangirani ponuđač, konzorcijum u kojem su bile firme Neverfild limitid čiji je jedan od vlasnika bivši ministrar energetike Srbije Goran Novaković, i poljska firma Polmot varfarma, nije prihvatio poziv za pregovore o zaključenju ugovora. Cena koju je ponudio taj konzorcijum bila je 109,3 miliona evra, a investicije 13 miliona evra. U ponudi trećerangiranog konzorcijuma bila je navedena samo cena od 76 miliona evra, pa je Agencija za privatizaciju najavila da će od tog ponuđača tražiti da se obaveže i na investicioni program. U MPC nisu želeli da kažu da li će njihova ponuda biti dopunjena investicionim programom, ali su istakli da pre počinjanja pregovora treba da imaju uvid u dokumentaciju o trenutnom stanju u IMT-u, jer je od raspisivanja tendera prošlo više od godinu dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari