N1: Nepotpuna ponuda kompanije iz Dubaija za kupovinu Luke Novi Sad 1Foto: Pixabay/myrfa

Jedina pristigla ponuda za kupovinu Luke Novi Sad, koju je dala kompanija, „P&O Ports“ iz Dubaija, nije potpuna, saznaje Televizija N1.

Ponuda je juče otvorena u Ministarstvu privrede, ali je komisija koja sprovodi tenderski postupak, kako je objavio N1, utvrdila da je nepotpuna.

Procedura nalaže da Ministarstvo o tome i zvanično obavesti podnosioca ponude i zatraži dopunu dokumentacije.

Luka Novi Sad je jedina luka u Srbiji u državnom vlasništvu, a prvi put je ponuđena na prodaju u septembru prošle godine po ceni od blizu 16 miliona evra.

Na taj tender nije stigla nijedna ponuda, pa je na novom tedneru cena prepolovljena, na oko 7,99 miliona evra, a rok za dostavljanje ponuda je tri puta produžavan.

Pravo učešća na tenderu imale su firme koje se bave lučkom delatnošću u poslednjih deset godina u kontinuitetu, koje su u 2017. imale prihod od najmanje 30 miliona evra, kao i koje su u svakoj od poslednje tri godine imale pretovar od po 1,4 miliona tona.

Luka Novi Sad ima pretovar od oko milion tona robe godišnje, a kapaciteti su joj veći od 2,5 miliona tona. U toj kompaniji radi oko 150 ljudi, a u poslednje četiri godine poslovala je profitabilno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari