Na Novosadskom sajmu počeo 52. "Lorist" 1Oko 450 izlagača iz  20 zemalja koji predstavljaju ponudu lovstva, ribolova i turizma  Dunavskog regiona Foto: R. B

Međunarodni sajmovi „Lorist“, odnosno, sajmovi lova i ribolova i  ekologije otvoreni su na Novosadskom sajmu, dok će od 3. oktobra biti otvoreni i sajmovi turizma i sporta.

Na ovim priredbama nastupa oko 450 izlagača iz  20 zemalja koji predstavljaju ponudu lovstva, ribolova i turizma  Dunavskog regiona. Posebna atrakcija je izložba lovačkih trofeja  u organizaciji Lovačkog saveza Srbije.

Otvarajući ove priredbe predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor je kazao da lov i ribolov nisu, pre svega, ubijanje životinja, nego strast i pravilan odnos čoveka sa prirodom, posebno u zaštiti prirodnog okruženja. To je, istovremeno, i privredna delatnost od koje je Srbija lane zaradila blizu pet miliona evra. Ako se to poredi sa Hrvatskom koja je zaradila 180 miliona i Mađarskom koja je prihodovala milijardu 400 miliona evra onda je jasno da itekako imamo mogućnosti da se ta suma znatno poveća,naglasio je Pastor.

Uz brojna sportska takmičenja, posebna atrakcija za posetioce biće konjički kup takmičenje u preskakanju prepona koje je uvršteno u kalendar Svetske konjičke federacije FEI.

Zemlja partner ovih sajamskih priredbi je Mađarska, koja će 2021. u Budimpešti organizovati svetski sajam lova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari