Na Zlatiboru se očekuje oko 30.000 turista tokom praznika 1Zlatibor Foto: Opština Čajetina

Vladimir Živanović, drektor TO Zlatibor, saopštio je da je interesovanje za odmor na toj planini, tokom praznika, izuzetno veliko i da se „traži krevet više, kao u vreme novogodišnjih praznika“.

„Očekivanja su da će, u narednih nekoliko dana, na Zlatiboru boraviti oko 30.000 turista“, kazao je Živanović.

On je dodao da su hoteli popunjeni, a da se smešatj može naći samo u privatnim kućama i apartmanima, mada je, kako je naveo, i ta vrsta smeštaja gotovo popunjena.

Na Zlatiboru će se, kako je rekao, odmarati uglavnom domaći gosti i istakao da se ugostitelji pridržavaju proptivepidemisjkih mera.

Turistički lokaliteti i atrakcije, poput zlatiborske žičare „Gold gondole“, Avantura parka, Dino parka, Stopića pećine, Muzeja „Staro selo” u Sirogojnu, ali drugih sadržaja, gostima će biti dostupni svakodnevno.

Zahvaljujući sistemima za veštačko osnežavanje, ljubitelji skijanja mogu da uživaju na skijalištu Tornik.

Kako se Dan državnosti obeležavana neradno 15. i 16. februara, mnogi su te dane spojli sa vikendom i uputili se juče na Zlatibor, ali i ka drugim trističkim mestima u zapadnoj Srbiji.

Zbog toga su velike gužve i dugotrajni zastoji u saobraćaju.

Duge kolone vozila su i danas na autoputu „Miloš Veliki“, iz pravca Beograda ka Čačaku, posebno kod naplatne rampe Preljina, gde vozači čekaju duže od jedng sata da se isključe sa te saobraćajnice.

Povremene gužve i zastoji se dešavaju i na deonicama ka Užicu, Zlatboru i Tari.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari