Nastavljena privredna aktivnost u Šapcu, rizici svedeni na najmanju meru 1Foto: Youtube

S obzirom na veliki broj privrednih subjekata koji rade na teritoriji Grada Šapca, pogotovo onih u Slobodnoj zoni, očekuje se znatno povećanje privrednih aktivnosti.

Najveća kompanija „Jazaki“, sa oko tri hiljade zaposlenih, počela je sa radom 23. aprila i povećava broj zaposlenih svakodnevno.

Tokom ove nedelje gradonačelnik Nebojša Zelenović će se sastati sa menadžmentom, kako bi se uverio da sve funkcioniše prema uputstvima u vanrednom stanju.

U Slobodoj zoni posluje čak 11 italijanskih firmi: „Selettra“ počinje sa proizvodnjom četvrtog maja, dok su ostale kompanije radile redovno (Fox- pac, Refrion refrigeration, Vopachel, Kamoci, ODS technology i Briltech) ili sa smanjenim kapacitetom, kao ABS tools i Pasubio.

Nema zaraženih, ni u menadžmentu, ni među zaposlenima, jer su rizici svedeni na najmanju moguću meru nošenjem zaštitne opreme i redovnom dezinfekcijom. Isti je slučaj sa građevinskim firmama.

Tekstovi su deo projekta, koji se sufinasira sredstvima Grada Šapca. Stavovi izneti u medijskom sadržaju ne odražavaju nužno stavove organa koji sufinansira projekat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari