Građani smatraju da je poskupljenje struje neopravdano 1Foto: Pixabay/Geralt

Čak 89 odsto građana smatra da je najavljeno poskupljenje struje neopravdano, pokazuju rezultati ankete sprovedene na sajtu Danasa.

Povodom najavljenog poskupljenja struje, sproveli smo anketu sa pitanjem “Da li smatrate da je poskupljenje struje opravdano?”, na kojoj je glasalo 156 građana, na našem sajtu. Od toga 89 odsto njih smatra da ovo poskupljenje nije opravdano, dok svega 11 odsto smatra da jeste.

Još veći procenat nezadovoljnih građana ovakvom odlukom bio je na Fejsbuku, gde je čak 93 odsto njih reklo kako poskupljenje nije opravdano, dok je samo sedam odsto reklo da jeste, od ukupno 1.500 glasača.

Građani smatraju da je poskupljenje struje neopravdano 2

Gotovo identičan rezultat bio je i na našoj anketi na Instagramu, gde je odnos bio 92 odsto onih koji ovu odluku smatraju neopravdanom, naprema osam odsto onih koji smatraju da je odluka prihvatljiva.

Nešto više građana pokazalo je saglasnost sa ovakvom odlukom na Tviter anketi, tačnije 15 odsto njih, dok je 85 odsto i na ovoj mreži iznelo stav protiv poskupljenja struje, od ukupno 503 glasa.

Bilo je različitih obrazloženja sa obe strane u komentarima na naše nakete.

“Jeste, jer svi znamo da su trenutne cene održavane subvencijama iz budžeta, čime se prividno kupuje socijalni mir. Na dugi rok to nam samo razvija kancer u ekonomiji. Jedino održivo je da bude tržišna cena, a da se subvencioniše samo kad korisnik ima invaliditet, siromaštvo, itd..”, glasi komentar na Tviteru.

“Neka izvrše analizu troškova poslovanja (smanjiti gubitke, sprečiti krađu struje u svim oblicima, troškove investicionog i tekućeg održavanja realno prikazati, izbrisati nepotrebne režijske troškove, plate radnicima prema zasluženom i na nivou srpskog standarda, ukinuti nepotrebna radna mesta…) i videće se da je cena visoka”, glasi jedan od komentara na Fejsbuku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari