Sloga: Poskupljenje struje je bedan način povraćaja novca u budžet 1Foto: Pixabay/StockSnap

Najava ministra rudarstva i energetike Aleksandra Antića da će od 1. decembra struja poskupeti 3,9 odsto i to samo za građanstvo, ali ne i industriju, klasična je obmana svih kojima je obećano povećanje plata od novembra, a za penzionere koji očekuju jednokratnu pomoć to je i bedan način povraćaja novca u budžet, smatra Udruženi sindikati Srbije „Sloga“.

„To što se kaže da cena nije menjana dve godine i da nije bilo korekcija čak ni za visinu inflacije, demantuje sve dosadašnje tvrdnje vlasti da je napravljen odličan suficit u državnoj kasi, jer će novu cenu plaćati samo građani. Ukoliko bi plaćala i industrija, pokrenuo bi se inflacioni stampedo“, ističe Sloga u saopštenju.

Da li smatrate da je poskupljenje struje opravdano?

Loading ... Loading ...

Dodaju da cenu električne energije za građanstvo ne treba menjati, jer svaka njena promena, kako navode, pokreće rast socijalne nejednakosti i smanjenuje kupovnu moć građana.

„Uostalom, moramo da podsetimo da je vladajuća većina pre dolaska na vlast obećavala građanima da struja neće poskupljivati tokom njihovog upravljanja, već da će pojeftiniti i do 20 odsto, što se nije dogodilo, već je više puta u toku proteklih sedam godina samo rasla“, naglašava Sloga.

 

SSP: Povećanje cene struje uvod u konačni slom EPS-a i njegovu prodaju

Povodom najave o poskupljenju struje Stranka slobode i pravde navodi da narod nije dužan da plaća „kriminal i nesposobnost rukovodstva EPS-a i vlasti“. SSP ističe da ne postoji nijedan ekonomski razlog za još jedno povećanje cene struje u decembru, i to povećanje od 4 odsto.

„Na građane prevaljujete 22 milijarde dinara obaveze za struju koju proizvode vaši kumovi i partijski drugovi u mini hidroelektranama i vetroparkovima, nedostatak uglja i povećan uvoz struje, fiktivne nabavke softvera Kokezinim firmama, nameštene tendere za građevinske radove firmama kumova i navijača…Kao što smo najavili pre nekoliko meseci, povećanje cene struje je samo uvod u konačni slom EPS-a i njegovu prodaju. Ma koliko EPS bio velik, ne može da izdrži ovaj nivo neznanja i otimačine, a ljudi ne smeju više da plaćaju ceh ove kriminalne vlasti“, navodi SSP u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari