Neuspela prodaja ATP Vojvodine 1Ilija Dević Foto: Stanislav Milojković

Prodaja tri celine ATP „Vojvodine“ među kojima je i komleks novoizgrađene autobuske stanice i servisnog centra, koju je stečajna uprava planirala da realizuje početkom ove nedelje, oglašena je neuspešnom jer nije bilo zainteresovanih kupaca.

Takav ishod dan pre nego što je licitacija trebalo da se održi, prognozirao je i bivši većinski vlasnik tog preduzeća, Ilija Dević.

On je izjavio da nema logike u odluci Nadzornog odbora o prodaji imovine preduzeća koje je opterećeno brojnim sporovima a jedino objašnjenje je, kaže, da se priprema teren za drugi krug, a potom i slobodnu pogodbu u kojoj bi cena bila neuporedivo niža.

– U momentu uvođenja stečaja 2008. godine procenjena vrednost novosagrađenih objekata, dozvola i potencijala za biznis iznosila je preko sto miliona evra. Kroz stečaj, 12 godina kasnije, sve je ponuđeno za oko šest miliona evra, a kupaca nema. Kako je kroz stečaj, čija je osnovna funkcija da sačuva imovinu i namiri poverioce, došlo do tako drastičnog obezvređivanja firme? Deo odgovora je i u prijavi koju sam protiv stečajnog upravnika podneo Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika – ističe Dević i ukazuje na niz postupaka kojima je umanjena vrednost preduzeća.

On tvrdi i da ovakvom prodajom niko osim glavnog poverioca ne bi bio namiren, a krivica i teret duga bili bi svaljeni na njega.

Istovremeno, objašnjava, priprema se teren za kupca iza koga mora da stoji politika jer u taj posao može da krene samo onaj ko ima dovoljno jak uticaj na vlast, toliki da je siguran u aktiviranje ugovora koji bi omogućio rad autobuske stanice.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

3 reagovanja na “Neuspela prodaja ATP Vojvodine”

  1. ma jok ,prodace ATP nekom postenjacini iz opozicije..naravno da se tu radi o obracunu politicara bivse i sadasnje vlasti sa istim akterima.. naravno da nikoga nije briga za opsti interes vec kako se uz put jos i obracunati sa neposlusnima..drzavna opsta imovina sluzi da onaj ko vodi ko fol drzavu ima sredstva da unizi one koje vodi.. ekonomija tu nije nikada postojala niti hoce..drndanje drzavnom imovinom od strane partijaca je sredstvo upravljanja narodskim masama..

  2. U pravu si u taj posao može da krene samo neko iza koga stoji politika! Isto kao što je iza tebe stajala SRS, Maja Gojković, Igor Mirović i ostala bratija . Zaboravio si na dogovor sa njima? Problem je ispao onda kada su prevoznici, putnici i građani počeli da protestvuju i bojkotuju tvoju stanicu! Političari se uplašili i povukli se iz dogovora! Nemoj nas da farbaš, znamo svi dobro šta se desilo! Javna tajna…..

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.