Objavljen konkurs za dodelu sredstava udruženjima u Majdanpeku 1 Foto: J. B. K.

Za programe i projekte udruženja čije je sedište na teritoriji opštine Majdanpek, u lokalnom budžetu ove godine opredeljeno je četiri miliona dinara, a javni konkurs za dodelu sredstava za realizaciju programa udruženja koji su od javnog interesa u 2021. godini otvoren je do 27. septembra.

Programi i projekti kojima se konkuriše za budžetska sredstva treba da budu iz oblasti socijalne i zdravstvene zaštite, boračko-invalidske zaštite, zaštite lica sa invaliditetom, društvene brige o deci i mladima,  podsticanja nataliteta, brige i pomoći starima,  zaštite i promovisanja ljudskih i manjinskih prava, podsticanja obrazovanja, nauke, kulture, sporta, održivog razvoja,  zaštite životne sredine, zaštite životinja, očuvanja kulturne baštine i narodnog stvaralaštva,  negovanja verskih i istorijskih tekovina i razvoja i negovanja međudržavne saradnje.

Visina traženih sredstava po jednoj prijavi, kako se navodi u konkursu, ne može da bude veća od sto hiljada dinara za oblast zaštite životne sredine i zaštitu životinja do 500 hiljada dinara za očuvanje kulturne baštine i razvoj i negovanje međudržavne saradnje.

Formirana komisija čiji je predsednik Mario Buljubaša, će shodno propisanim merilima i kriterijumima vrednovati prispele programe i projekte i formirati  listu za dodelu sredstava za realizaciju programa udruženja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari