OIS: Trpimo neprekidne napade za svaki posao koji zaključimo i svaki dinar koji zaradimo 1

Grupacija odbrambene industrije Srbije (OIS) koju čine fabrike za proizvodnju naoružanja i vojne opreme saopštila je danas da trpi neprekidne napade „za svaki posao koji zaključi i svaki dinar“ koji zarade u skladu sa zakonom.

Svaki naš proizvod može da bude prodat tek ako se utvrdi da ne ide ni u jednu zemlju koja je pod sankcijama UN. Sve ostale zemlje su tržište i mi se za prostor i poslove borimo sa moćnijim i bogatijim od nas, saopštila je OIS.

U saopštenju se dodaje da su fabrike OIS navikle da ih “sa stranih tržišta istiskuju moćni i bogati lobisti”, ali da je i za njih novina da ih “sa tržišta isključuju domaći lobisti i političari”.

Obično nas sapliću u inostranstvu, sada to rade i u Srbiji. Mi ćemo poštovati svaku odluku naše države, ali želimo da naglasimo da ni jedna prodaja oružja nije bez druge strane i da nikome ne možete prodati ni metak da se ne javi uvređeni ili uplašeni sused.

Ako nam se zabrani da poslujemo sa svakom zemljom koja na našem prostoru nema dovoljno jak lobi, onda je sudbina nas i naših porodica veoma neizvesna, saopštila je OIS.

U saopštenju se podseća da OIS da ta Gerupacija ima oko 17.000 radnika, a da u njihovoj kooperaciji ima još oko 20.000 zaposlenh.

Naše fabrike se bave težišno proizvodnjom, a ponekada i trgovinom i plasmanom sopstvenih proizvoda. Od 40 do 45 odsto ukupnog izvoza se ugovori direktno, a u većem broju slučajeva registrovani trgovci pronalaze posao na svetskom tržištu i otkupljuju naše prozvode koje dalje plasiraju svojim kupcima, objašnjenjo je u saopštenju OIS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari