Otvoren logistički centar Lidla u Novoj Pazovi 1Foto: Twitter Aleksandar Vucic

Nemačka kompanija Lidl otvorila je danas u Novoj Pazovi logistički centar za skladištenje namirnica, a do kraja godine planira otvaranje maloprodajnog lanca svojih prodavnica u Srbiji.

Generalni direktor Lidl Srbija Tomislav Šapina je istakao da ta kompanija stvara nova radna mesta i nudi dobre uslove za svoje radnike.

Logistički centar je izgrađen po najvišim standardima, podvukao je Šapina i poručio da je Lidl došao u Srbiju sa dugoročnim planovima.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da dolazak kompanije Lidl pokazuje koliko Srbija napreduje i da veruje da će kupci u Srbiji u prodavnicama Lidla kupovati kvalitetne namirnice.

Do kraja godine mi ćemo prestići više zemalja regiona po visini plata i penzija, rekao je Vučić i obećao da će Srbija za godinu dana imati procenat nezaposlenih na nivou proseka Evropske unije, kao i veće plate u javnom sektoru i penzije.

Prestigli smo Bugarsku po platama i penzijama, a o Albaniji i Makedoniji da ne govorimo, istakao je Vučić na ceremoniji otvaranja logističkog centra Lidl.

Vučić smatra da će građani Srbije voleti Lidl proizvode, kao i da je dolazak Lidl još jedan korak u poboljšanju standarda.

On je pohvalio i svog nemačkog savetnika Jerga Heskensa objasnivši da je tog čoveka poslala nemačka vlada da pomogne Srbiji.

Nemački ambasador Aksel Ditman je pomenuo da je trgovinska razmena dve zemlje 4,3 milijarde evra, kao i da u Srbiji posluje 400 nemačkih kompanija koje zapošljavaju 45.000 ljudi.

Na otvaranju logističkog centra Lidl u Novoj Pazovi bio je i vojvođanski premijer Igor Mirović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari