"Otvorena vrata" sa poreznicima 1Foto: N1

Službenici Poreske uprave u protekla dva meseca održali su predavanja u Kraljevu, Užicu, Kruševcu, Nišu i Novom Sadu na kojima je prisustvovalo blizu 200 poreskih obveznika iz Moravičkog, Raškog, Rasinskog, Zlatiborskog, Nišavskog, Pirotskog, Topličkog i Južnobanatskog upravnog okruga.

Skupovi su organizovani na osnovu sporazuma „Dani otvorenih vrata sa Poreskom upravom“, koji je 2016. godine zaključen između ove institucije i Privredne komore Srbije, a cilj je da se u direktnoj komunikaciji sa poreznicima otklone problemi i nedoumice sa kojima se susreću privrednici u svom redovnom poslovanju.

Poreski službenici su privrednicima detaljno objašnjavali izmene poreskih propisa usvojene krajem prošle godine koje se odnose na Zakon o porezu na dodatu vrednost, Zakon o porezu na dobit pravnih lica, Zakon o porezu na dohodak građana i Zakon o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje.

Poreznici su predstavili i novine u radu Poreske uprave: novoformirane šaltere „Vaš poreznik“, elektronske servise, brošure, kao i druge načine komunikacije sa poreskim obveznicima koji olakšavaju primenu poreskih propisa i plaćanje poreza.

Ova vrsta saradnja Poreske uprave i Privredne komore Srbije nastaviće se i u narednom periodu, a privrednici, takođe, mogu telefonom postavljati pitanja agentima Kontakt centra Poreske uprave ili ih uputiti na mejl, navodi se u saopštenju Poreske uprave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari