Foto: SVM

Pastor je, međutim, priznao da „veliki broj ljudi ne doživljava Vojvodinu kao obećanu zemlju i beži iz nje“. On smatra da je to posledica opšte klime u zemlji, kao i ekonomske situacije. Založio se da se javni govor smiri i ne razmenjuju teške reči, kako bi se popravila ukupna situacija u zemlji.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović istakao je da su privredno-ekonomski pokazatelji u Vojvodini pozitivni, ali da je pred njegovom vladom još dosta posla kako bi svim građanima obezbedila bolji životni standard. On je priznao da je glavni problem Vojvodine nedostatak ambicija i ocenio da je potrebno obezbediti brži razvoj, iako Vojvodina po ekonomskim pokazateljima prednjači u Srbiji.

Pokrajinski premijer je kazao i da se nalazimo pred potpisivanjem komercijalnog ugovora za izgradnju puta Novi Sad-Ruma-Šabac sa dve kompanije iz Kine i Mađarske. Najavio da će se u ovoj godini intenzivnije raditi na rešavanju ekoloških problema, rekao da će uskoro biti doneta ekološka deklaracija, početi izgradnja prečistača otpadnih voda u četiri lokalne samouprave, a da je neophodno ulagati u kapacitete za pitku vodu.

Povezani tekstovi