Postavljen kamen temeljac za kineski Minth u Loznici 1Foto: Instagram/Budućnost Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Loznici prilikom polaganja kamena temeljca za izgradnju fabrike kineske kompanije Minth da će kineski investitor u nju uložiti 100 miliona evra i zaposliti 1.000 radnika.

Ova fabrika za nas ima ogroman značaj, kineski investitori će uložiti 50 plus 50 miliona evra, u dve faze, ukupno 1.000 ljudi biće zaposleno ovde, rekao je Vučić, navodeći da će u maju položiti kamen temeljac za drugu fabriku.

Vučić je naveo da će kineska fabrika u Loznici proizvoditi aluminijumske delove za Folksvagen i Bentli i da je danas položio za protekla četiri dana drugi kamen temeljac za drugu veliku kinesku fabriku.

On je dodao da sa velikom nadom očekuje sastanak sa predsednikom Kine Si Рinpingom krajem aprila u Pekingu.

Za mene je to ogromna čast i privilegija, u svakom razgovoru mnogo naučim od predsednika Kine i to uvek bude dodatni podsticaj i za kineske investitore i politici i ekonomiji Srbije, rekao je Vučić u govoru na ceremioniji polaganja kamena temeljca kompanije Minth. U zahvalnost Kini i predsedniku Siju za „čelično prijateljstvio“, poručio je „zamislite da danas sa kineskim investitorima nemammo rešen Bor i Železaru u Smederevu i u Zrenjaninu Ling Long i ovde sa Minthom“.

On je zahvalio Kinezima što su izabrali Srbiju za ulaganje i i pozvao da razmisle o novim ulaganjima, za koja će, kako je naglasio, uvek imati podršku države Srbije. Najavio je novu infrastrukturu – autoput Ruma-Šabac kojim će povezati i Loznicu sa Beogradom, što će otvoriti mogućnosti za nove investitore.

Pozvao je rukovodstvo kompanije Minth da Folksvagenu prozivode što više nosača za krovove, da bi što više napredovao, a gde može bolje nego u Srbiji. Vučić, predsednik kompanije Minth Čing Li Vong, ambasadorka Kine Čen Bo i perdsednik opštine Loznica Vidoje Petrović potom su položili kamen temeljac.

https://www.instagram.com/p/BvwO_YEhnrL/

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari