Prepolovljena sredstva iz budžetskog fonda za Novi Pazar, Tutin i Sjenicu 1Novi Pazar Foto: Safeta Biševac

Za projekte u Novom Pazaru,Tutinu i Sjenici, koji je trebalo da se finansiraju iz Budžetskog fonda za programe lokalnih samouprava Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, sredstva su prepolovljena.

Zbog otklanjanja posledica pandemije covid 19, Ministarstvo je izmenilo svoju odluku iz marta ove godine.

Ove tri lokalne samouprave trebalo je da dobiju ukupno 28.1 miliona dinara. Novom odlukom dodeljeno im je nešto više od 14 miliona.

Najviše sredstava trebalo je da dobije opština Tutin – 14 miliona dinara, za nastavak radova na novoj zgradi lokalne samouprave. Za te radove dobiće 7 milion dinara.

Izgradnja moderne devtospratnice počela je pre pet godina i tada je rečeno da će izgradnja koštati 3 miliona evra, a sredstva će obezbediti tutinska opština.

Umesto 9.8 miliona dinara, Novi Pazar će dobiti 4.9 miliona za izgradnju i uređenje platoa i parka na Rekreacionom centru.

Upola manje sredstva dobiće opština Sjenica za tradicionalnu manifestaciju „Sjenica otvorenog srca“.

Prvobitnom odlukom određeno je da dobije 4 miliona, a novom 2.15 miliona dinara.

Novopazarski gradonačelnik Nihat Biševac i predsednici opština Tutin i Sjenica, Kenan Hot i Hazbo Mujović, u martu su potpisali ugovore sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave o korišćenju sredstava iz Budžetskog fonda za programe lokalnih samouprava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari