Promenjena odluka o otkazima za 450 ljudi 1Foto: FoNet/ Beoinfo

Iako je pre dva dana pratiocima dece sa invaliditetom, zaposlenim preko humanitarne organizacije “Dečje srce”, saopšteno da ostaju bez posla jer je Sekretarijat za socijalnu zaštitu Grada Beograda otkazao ugovor sa tom organizacijom, juče im je pak, nakon pisanja Danasa na tu temu, javljeno da se ugovor ne otkazuje i da oni ostaju na poslu.

– Svi smo dobili poruke da smo vraćeni na posao i da nam se ugovor ipak nastavlja – obavestili su našu redakciju predstavnici 450 pratilaca dece invalida angažovanih preko humanitarne organizacije „Dečje srce“.

Kontaktirali smo juče i „Dečje srce“ gde nam je potvrđeno da ugovori sa zaposlenima nisu raskinuti, da će svi oni imati plate i zdravstvenu zaštitu kao i do sad kao i da će deca sa invaliditetom i dalje imati svoje pratioce a njihovi roditelji potrebnu pomoć.

– Nikom u uslovima epidemije na bilo koji način neće biti ugrožena egzistencija – rečeno nam je u „Dečjem srcu“.

Podsećanja radi, u jučerašnjem broju Danas je pisao da je Sekretarijat za socijalnu zaštitu Beograda raskinuo ugovor sa humanitarnom organizacijom “Dečje srce” čime je bez posla ostavio 450 ljudi. Predstavnici zaposlenih su nas naime obavestili da su iako im ugovori važe do maja dobili obaveštenje da je ugovor sa nadležnima u Gradu Beogradu raskinut čime oni ostaju bez posla. Ta informacija nam je potvrđena i u “Dečjem srcu” uz sugestiju da kontaktiramo i nadležni gradski sekretarijat za više informacija na tu temu.

To smo naravno i učinili međutim na brojeve telefona sekretara i podsekretara Sekretarijata za socijalnu zaštitu kao i na broj telefona centrale niko se nije javljao iako je vanredno stanje. Tom prilikom pokušali smo da stupimo u kontakt i sa zamenikom gradonačelnika Beograda Goranom Vesićem ali nam on nije odgovorio ni na poziv niti na SMS poruku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari