U Tehničko opitnom centru Ministarstva odfbrane uspešno su okončana završna ispitivanja streljačkih i drugih karakteristika i kvaliteta nove Zastavine vojne puške M21. „Ispitivanja puške M 21 sa bojevom municijom završena su, svi rezultati su pozitivni, i sada je izvesno da će Vojni savet tu našu pušku u sastav naoružanja Vojske Srbije uvrstiti već narednog meseca“, izjavio je juče za Danas v.

U Tehničko opitnom centru Ministarstva odfbrane uspešno su okončana završna ispitivanja streljačkih i drugih karakteristika i kvaliteta nove Zastavine vojne puške M21. „Ispitivanja puške M 21 sa bojevom municijom završena su, svi rezultati su pozitivni, i sada je izvesno da će Vojni savet tu našu pušku u sastav naoružanja Vojske Srbije uvrstiti već narednog meseca“, izjavio je juče za Danas v.d. direktora Zastave Oružja Rade Gromović.
Zastavina vojna automatska puška M 21 rađena je, podsetimo, po principu „kalašnjikov“ i po NATO standardima, odnosno NATO kalibru 5,56. Već duže je u posedu pojedinih inostranih armija i bezbednosnih agencija koje deluju na kriznim svetskim žarištima, i od kojih je dobila visoke ocene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari