Radojičić: Beograd očekuje više od 150.000 gostiju 1Foto: EPA-EFE/SRDJAN SUKI

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je danas da je sve spremno za doček Nove godine i da se u glavnom gradu očekuje više od prošlogodišnjih 150.000 gostiju.

„Celu godinu smo imali povećanje broja turista. Po poslednjem preseku je bilo oko sedam odsto više stranih gostiju ove godine nego prošle. Verujem da će na kraju godine biti oko 10 odsto“, kaže Radojičić u Jutarnjme programu RTS, navodeći da je prošle godine bilo oko 150.000 gostiju tokom novogodišnjih praznika, a da se ove godine očekuje još više.

On je ocenio da je 2019. bil „investiciona godina sa mnogo projekata“, počev od obilaznice Obrenovac-Surčin, rekonstrukcije Trga Republike, obnove fasada, prihvatilišta za nezbrinutu decu, porodilišta u Lazarevcu, nabavke autobusa za GSP. „Puno toga je rađeno.

Kada podvučemo crtu, moramo biti zadovoljni“, ocenio je Radojičić, tvrdeći kako „nema grada u kojem se radilo toliko kao u Beogradu“ i da „svi moraju biti ponosni na to“. Radojičić je ocenio da je izgradnja metroa neophodna kako bi se rešio problem saobraćaja i stalnog povećanja broja automobila na beograskim ulicama, uz ravoj koncepta „pametnog grada“ koji bi doprineo boljoj regulaciji saobraćaja. „Na tome se radi, imamo trogodišnji projekat sa ‘Simensom’ koji počinje ove godine da se realizuje.

Važna je i moderna saobraćajna hijerarhija koja se primenjuje svuda u svetu, a to je da se favorizuju pešaci, biciklisti i gradski prevoz, da se motivišu ljudi da više njih ide u jednom automobilu. Sve su to neophodne stvari“, naglasio je Radojičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari