RERI demantovao MSGI: Tvrdnje RERI-ja su tačne i proverljive  1 Foto: Logo/RERI

Regulatorni institut za obnovljivu energiju i životnu sredinu (RERI) demantovao je saopštenje Ministarsva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u vezi sa događajima na javnoj sednici komisije za planove u Lazarevcu.

Demanti RERI-ja prenosimo u celosti.

Dnevni list Danas  preneo je dana 14. septembra saopštenje Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture (https://www.danas.rs/ekonomija/mgsi-neistinite-tvrdnje-reri/)
u kojem su iznete tvrdnje da RERI ne govori istinu o događaijima na javnoj sednici komisije za planove u Lazarevcu, a koje je preneo list Danas (https://www.danas.rs/ekonomija/reri-predstavnici-ministarstva-gradjevinarstva-napustili-sednicu-o-kolubari-b/).

Tvrdnje RERI-ja su tačne i proverljive. U 10 sati u sali Skupštine opštine Lazarevac nalazilo se najmanje 37 osoba, dok je ispred vrata čeklao još oko 20 osoba koje su želele da uđu u salu.

Kako je u sali bilo više od 30 ljudi nisu postojali uslovi da se sednica održi, na šta je predstavnik
RERI-ja skrenuo pažnju.

Predsedavajući sednice nije vodio zapisnik, nije odgovorio na pitanje ko vodi zapisnik i zašto se zapisnik ne vodi. Vođenje zapisnika sa javne sednice je obavezno i to je sastavni deo procedure.

Niko iz RERI-ja nije iznosio nikakve optužbe na račun ministarstva na ovom događaju već je isključio skretao pažnju na propuste u vođenju upravnog postupka.

Predstavnik RERI-ja jeste građanima objasnio da je njihovo neotuđivo pravo da prisustvuju javnim sednicama na kojim se donose odluke od značaja za njihov život.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari