RGZ: Sindikati u štrajku nemaju reprezentativnost 1Foto: N1

Grupa sindikalnih lidera raznim manipulacijama i lažima pokušala je da umanji značaj postignutih rezultata Republičkog geodetskog zavoda i da zaposlene, Vladu i javnost dezinformiše, saopštio je danas RGZ, povodom štrajka dela zaposlenih koji tvrde da ih zbog protesta menadžment šikanira.

„Antikoruptivne mere koje RGZ preduzima pogađaju pojedine lidere sindikata za koje je dokazano da se bave kriminalnim radnjama. Oni su prestali da se bave pravima zaposlenih i uslovima rada, već su postali grupa za pritisak koja služi da se koruptivni sistem održi. Ova grupa nema više nikakav uticaj na zaposlene i sam rad RGZ-a“, navode u upravi ove institucije i dodaju da su sindikati koji su organizovali štrajk, „izgubili poverenje radnika“ te da stoga „više nemaju dovoljan broj članova da bi bili reprezentativni“.

„To će biti i formalno potvrđeno 20. odnosno 25. juna u redovnom postupku utvrđivanja reprezentativnosti sindikata „Nezavisnost“ i sindikata „JOS“, dok je za sindikat „ASNS“ već utvrđeno da ni formalno nema reprezentativnost“, tvrde u RGZ.

Kako kažu, reprezentativnost novoformiranog strukovnog sindikata „Geosindikat“ utvrđena je 23. maja, kada je „postao i najbrojnija sindikalna organizacija u RGZ-u“.

„Svi izveštaji različitih državnih organa o radu RGZ-a su pozitivni poput izveštaja o izvršenom nadzoru Ministarstva građevinarstva ili najnovijeg izveštaja Agencije za borbu protiv korupcije na koju se ovi sindikati stalno pozivaju“, dodaju u upravi RGZ-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari