Saobraćaj na pruzi Beograd - Bar i dalje blokiran 1Foto: Freeimages

Železnički saobraćaj između Crne Gore i Srbije u petak je bio već treći dan u prekidu, a razlog je taj što je došlo do zamašćenja pruge sa srpske strane zbog čega se putnici od Užica do Bijelog Polja prevoze autobusima.

– Za putnike međunarodnih vozova koji polaze iz Beograda za Bar u 9.21 sat i 21.21 sat, kao i iz Bara za Beograd u 8.20 sati i 19 sati organizovan je autobuski prevoz između stanica Užice i Bijelo Polje. Vozovi na relaciji Užice-Prijepolje Teretna neće saobraćati dok se ne otklone smetnje na infrastrukturnim kapacitetima – kažu za Danas u preduzeću Srbija voz.

U Srbija vozu obrazlažu da je došlo do privremenog prekida saobraćaja na barskoj pruzi iz bezbednosnih razloga, jer su šine na pojedinim mestima zamašćene, što je otežalo redovan saobraćaj. Redovno funkcionisanje saobraćaja na toj deonici očekuje se odmah nakon što stručne službe Infrastrukture železnice Srbije očiste prugu i otklone probleme koji onemogućavaju bezbednu vožnju, ali za sada nije poznato kada će to biti.

Portparolka Železničkog prevoza Crne Gore Amina Murić je izjavila u petak da u tom preduzeću čekaju da im nadležni u Srbija vozu zvanično saopšte šta je uzrok zastoja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari