Bivši direktor aerodroma novi direktor EPS-a? 1Foto: FoNet

Doskorašnji prvi čovek Aerodroma „Nikola Tesla“ u Beogradu Saša Vlaisavljević zameniće tokom marta na funkciji direktora Elektroprivrede Srbije Milorada Grčića, saznaje Danas u dobro obaveštenim izvorima bliskim tom državnom preduzeću.

Naime, kako nam je rečeno, jedan broj uticajnih članova rukovodstva Srpske napredne stranke nezadovoljan načinom na koji Milorad Grčić upravlja EPS-om, vodi kampanju za njegovu smenu, a nakon što je Vansi i formalno preuzeo upravljanje aerodromom „Nikola Tesla“ stvorila se mogućnost da Vlaisavljević iz tog preduzeća u kom je bio direktor bude raspoređen na mesto direktora Elektroprivrede Srbije.

– U ovom trenutku dve uticajne grupacije unutar Srpske napredne stranke vode žestoku borbu oko toga ko će od marta biti direktor EPS-a. Za Vlaisavljevića agituje struja bliska biznismenu koji je privatno veoma blizak predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, dok Grčiću „leđa čuva“ struja oko Nebojše Stefanovića, ministra unutrašnjih poslova. Pristalica Vlaisavljevića kao razlog zašto bi baš on trebalo da bude na čelu EPS-a navode da je uspešno rukovodio surčinskim aerodromom te da bi zbog toga bio pravo rešenje za čelnu poziciju u EPS-u. S druge strane, Grčić važi za pouzdanog kadra beogradskog odbora SNS te Stefanović insistira da on i dalje obavlja tu funkciju – navodi naš izvor.

On dodaje da se predsednik Aleksandar Vučić, bez čije saglasnosti se ne može doneti nijedna iole važnija kadrovska odluka, zasad ne izjašnjava, ali će definitivno predsednik Srbije prelomiti ko će u narednom periodu rukovoditi EPS-om.

Inače, u medijima se svojevremeno moglo pročitati da će Vlaisavljević biti na čelu državnog tima za kontrolu koncesije aerodroma date francuskoj kompaniji Vansi te da će se nakon toga povući i preći na novu funkciju. Očito je da je ta funkcija mesto prvog čoveka Elektroprivrede Srbije.

Podsećanja radi, naš list je letos pisao da je grupa zaposlenih u Elektroprivredi Srbije kontaktirala predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa zahtevom da se zauzme za smenu v. d. direktora tog preduzeća Milorada Grčića, zbog lošeg rukovođenja i kadrovske politike. U tom pismu je navedeno da Grčić veoma loše rukovodi preduzećem zbog čega EPS beleži slabe poslovne rezultate. Rečeno je i da je kadrovska politika koju vodi loša za firmu i direktno doprinosi tim rđavim rezultatima. Zbog toga se grupa članova i pristalica Srpske napredne stranke koji su zaposleni u EPS-u obratila predsedniku Vučiću s molbom da svojim autoritetom izdejstvuje smenu Grčića jer smatraju da je to u interesu preduzeća, potrošača i države. Prema izvorima Danasa, Grčićeva kadrovska rešenja se ne sviđaju i nekim interesnim grupama unutar preduzeća tako da i oni lobiraju za njegovu smenu. Inicijativi za smenu Grčića, tom prilikom, navodno se usprotivila premijerka Ana Brnabić pod obrazloženjem „da bi se prihvatanjem zahteva zaposlenih u EPS-u da se smeni Grčić ugrozio imidž Vlade Srbije kao nepokolebljive i čvrste u težnji da ne popušta pod pritiscima i da niko sa strane ne može da utiče na njene odluke“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari