Sindikat policije i policijskih starešina: Bez povišice ostali oni koji ne idu u starosnu penziju 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Sindikat policije i policijskih starešina Srbije je danas zatražio da uvećanje penzija za 20 odsto retroaktivno dobiju penzionisani policijski službenici koji to nisu dobili.

„Među ovogodišnjim penzionerima policije i onima koji će to uskoro postati, veliko je uznemirenje, jer je penzija za 20 odsto manja od očekivane, izuzetno loša vest za sve u policiji“, upozorio je Sindikat u pismu.

Sindikat je zato zatražio razgovor s ministrom za rad Zoranom Đorđevićem da bi se razjasnilo zašto pravo na uvećanja penzija za 20 odsto nemaju policajci koji idu u penziju, a nemaju punih 55 godina života i 25 godina staža osiguranja, od čega najmanje 15 godina s beneficiranim stažom.

Po tumačenju Sindikata, u penziju pre navršene 53. godine života idu policajci koji su počeli da rade posle završetka Srednje škole unutrašnjih poslova u Sremskoj Kamenici, i koji su sve vreme rada na policijskim poslovima imali beneficiran radni staž.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari