Skupština Zastave oružja odbila novu procenu vrednosti preduzeća 1Zastava oružje Foto: BETAPHOTO/ MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE JOVO MAMULA

Skupština akcionara Zastave oružja odbila je juče, saznaje naš list, inicijativu vezanu za novu procenu imovine i kapitala fabrike, koju je pokrenuo predstavnik društvenog kapitala u tom preduzeću i lider oružarskog Sindikata Dragan Ilić.

Sednici nisu prisustvovali predstavnici najvećeg pojedinačnog akcionara u kragujevačkoj fabrici, Republičkog fonda za razvoj, ali jesu zastupnici Ministarstva odbrane i grada Kragujevca, koji su odbili predlog o novoj proceni. Imovina i kapital fabrike prošle godine procenjeni su na 47,5 miliona evra, dok se poslednjih dana tvrdi da tom iznosu treba dodati i 15-tak miliona evra, koliko, navodno, vredi proizvodna oprema preduzeća.

Bivši generalni direktor Zastave oružja, Dragoljub Grujović, koji slovi za jednog od najboljih domaćih poznavalaca vojne industrije, smatra da fabrika vredi „bar pet puta više“. U Sindikatu, ali i delu stručne javnosti veruju da je niska procenjena vrednost fabrike u funkciji najavljene privatizacije domaće vojne industrije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari