Skupštini upućen rebalans budžeta za 2021. godinu na razmatranje 1Foto: EPA-EFE/MARIO CRUZ

Rebalansom budžeta za 2021. godinu, koji je upućen Skupštini na razmatranje, Vlada planira prihode od 1.356,2 milijarde dinara, a rashode u visini od 1.737,9 milijardi, odnosno budžetski deficit od 381,7 milijardi dinara.

Kada se planiranom deficitu dodaju i izdaci za otplatu glavnice i za nabavku finansijske imovine, dolazi se do ukupnog planranog fiskalnog deficita od 412,2 milijarde dinara.

Ministar finansija Siniša Mali ranije je izjavio da se rebalans budžeta radi zbog ublažavanja posledica izazvanih pandemijom, povećanog broja kapitalnih investicij, kao i nastavka izgradnje zdravstvene infrastrukture.

Prema podacima Ministarstva finansija, vrednost ovogodišnjeg, trećeg paketa pomoći građanima i privredi je 257 milijardi dinara.

Rebalansom će još 88 milijardi dinara biti izdvojeno za nove kapitalne investicije, objavilo je to ministarstvo na svom Instagram profilu.

Kada je reč o novim ulaganjima u zdravstvenu infrasturkturu, za sada je poznato da se planira izgradnja novih kovid bolnic u Novom Sadu i Nišu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari