Sloga: Počeo rad Kancelarije za saradnju sa sindikatima 1Foto: sloga.org.rs

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ saopštili su da je od danas, uprkos gradskoj vlasti, počela sa radom Kancelarija za saradnju sa sindikatima.

Kako navode, svi nezadovoljni i obespravljeni radnici beogradskih javno komunalnih preduzeća, bez obzira na članstvo u sindikatu moći će da im se  javljaju, da dostavljaju svoje predloge i mišljenja u kancelariji „Saveza za Srbiju“ u Skupštini grada Beograda, kancelariji sindikata „Sloga“ u Nušićevoj 6, kao i putem telefona 011/408-16-03, ili na mejl [email protected].

Sloga navodi da ni posle skoro mesec dana od zahteva gradonačelniku Beograda da se obezbedi kancelarija za saradnju sa sindikatima ne dobija odgovor, ali se zato gradska vlast na svaku kritiku ili traženje odgovora itekako bavi zamenom teza i izbacivanjem neistina o sindikalnim aktivnostima predsednika Sloge i prvog radničkog odbornika u Skupštini grada Željka Veselinovića.

„Gradska vlast Beograda mora da zna da će kancelarija za rad sa sindikatima biti otvorena bez obzira na njihove opstrukcije i plasiranje laži kroz odabrane medije kojima je obezbedila velika novčana sredstva kroz takozvani marketing beogradskih javno komunalnih preduzeća. Gradska vlast mora da zna da je ona servis svih Beograđana, dužna da daje odgovore zašto su komunalne usluge u Beogradu sve lošije i skuplje, zašto je malo radnika izvršilaca, a puno pretplaćene i nefunkcionalne partijske birokratije u pretrpanim kancelarijama“, navodi Sloga u saopštenju.

Ističu da građani Beograda moraju da znaju na šta se troši njihov novac od poreza i koliki je budžet u nekim javno komunalnim preduzećima.

„Privatnim auto prevoznicima se duplo više uplaćuje novca iz budžeta grada u odnosu na sam GSP, što ukazuje nečiju nameru da se najveći autoprevoznik pod izgovorom nelikvidnosti gurne u javno privatno partnerstvo, a kasnije pretvari u privatno preduzeće“, zaključuje Sloga.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari