SNP tvrdi da je Radulović kao stečajni upravnik BIP angažovao udruženje „Pronet“ da zaposlenima u tom preduzeću pruža ekspertske usluge iz oblasti „celoživotnog učenja“ – „lajf-koučinga“.

BIP je za ove usluge platio Pronetu više od 1,3 miliona dinara iako je u tom trenutku preduzeće već bilo u ogromnim gubicima.

Zahtevamo od Saše Radulovića da odgovori na pitanje: da li je tačno da je šef udruženja Pronet u tom trenutku bila supruga funkcionera pokreta „Dosta je bilo“ Aleksandra Stevanovića, ističe SNP.

Inače, SNP se oglasio pošto je danas ranije Pokret Dosta je bilo zatražio od tužilaštva da odredi pritvor ministru bez portfelja Nenadu Popoviću kako ne bi uticao na prikupljanje dokaza, i hitno sprovede istragu u vezi sa Popovićevim sakrivanjem imovine vredne najmanje 100 miliona dolara.

Od Poreske uprave Srbije tražimo da sprovede unakrsnu proveru imovine, zbog sumnje da je poslovanjem preko ofšor kompanije Popović izvršio krivično delo pranja novca, izbegavanje plaćanja poreza i skrivanje vlasništva, kaže se u saopštenju.

„Uvidom u javnu imovinsku kartu Nenada Popovića jasno je da je Popović sakrio  imovinu od Agencije za borbu protiv korupcije. Dokumenta do kojih je došao portal Krik a koja su procurila iz dve agencije za ofšor usluge, otkrivaju da Popovićevi poslovi i imovina vrede najmanje 75 miliona dolara, a da je njihova tržišna vrednost veća od 100 miliona. Podsećamo da je Popović 2005. učestvovao u pljačkaškoj privatizaciji Minela“, poručuju iz DJB.