Navijači crno-belih prikupili 1,3 miliona evra za plaćanje poreskog duga Košarkaškog kluba Partizan 1Foto: EPA-EFE/Juan Carlos Hidalgo

U donatorskoj akciji „Jedan Partizan imamo“, koja je poreknuta na inicijativu navijača a u cilju otplate dela poreskog duga, prikupljeno je 143.560.000 dinara ili oko 1.3 miliona evra, saopštio je klub iz Humske.

Kako je saopšteno u sredu, za nedelju dana od početka akcije uključilo se više od 12.500 pristalica crno-belih, prijatelja kluba i članova Upravnog odbora.

Najveći iznos ujedno je i anoniman sa uplatom od 12 miliona dinara, a po 100.000 evra donirali su predsednik KK i JSD Partizan Ostoja Mijailovića i članovi Upravnog odbora Milija Babović, Nebojša Šaranović, Nebojša Ivković i Dejan Čakajac.

Među onima koji su uplatom pomogli klub su i proslavljeni vaterpolista Duško Pijetlović, košarkaš Oklahome Aleksej Pokuševski, Saša Pavlović, Nebojša Kosović, političar i Branko Ružić, Rasim Ljajić…

Od utorka, 25. aprila omogućena je uplata donacija i iz inostranstva platnim karticama kako bi se pojednostavila procedura po kojoj navijači crno-belih mogu da pomognu klubu.

Imena 22.567 donatora najvećih iznosa, biće i deo takmičarske opreme Partizana u sezoni 2023/24, a svi uplatioci pronaći će svoje ime i u monografiji koja će biti pripremljena nakon završetka akcije.

Akcija traje 13. maja nakon čega će klub iz Humske uplatiti prvu tranšu za namirenje poreskog duga i ući u proceduru za izmirenje poreskog duga.

Košarkaški klub Partizan za porez duguje sedam miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari