SNS: Budžet u Novom Sadu je pod kontrolom 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Gradski odbor Srpske napredne stranke (SNS) saopštio je danas da budžet Novog Sada „funkcioniše bolje nego u mnogo razvijenijim gradovima i državama“.

„Istovremeno, vlast na svim nivoima formira se u zakonskim rokovima, a gradonačelnik Miloš Vučević prihvatiće funkciju za koju stranački organi na čelu sa predsednikom (Aleksandrom) Vučićem budu smatrali da je najsposobniji i najpotrebniji u ovom trenutku“, navodi se u saopštenju.

SNS se zahvalila predsedniku Gradskog odbora Demokratske stranke Veljku Krstonošiću „na brizi o poštovanju zakona“, uz izraženo čuđenje „zašto ga ta tema nije zanimala dok je stranka kojoj pripada bila na vlasti“.

„Za nenamensko trošenje budžetskih sredstava gospodin Krstonošić mogao bi da pita svog bivšeg partijskog kolegu, a sada koalicionog partnera Borislava Novakovića koji bi mogao da mu da brojna pojašnjenja“, piše u saopštenju.

Gradski odbor Demokratske stranke ocenio je danas da novosadska izvršna vlast nije formirana zbog toga što dosadašnji gradonačelnik Miloš Vučević čeka da vidi da li će ga Aleksandar Vučić nagraditi mestom u Vladi Srbije, premijerskim ili ministarskim.

Prema rečima Veljka Krstonošića, budžet grada praktično se raspao zbog epidemije koronavirusa, te „da se pare svih gradkana Novog Sada sada troše prema ličnom nahođenju dosadašnjeg gradonačelnika“.

„Rebalans budžeta za ovu godinu je odavno trebalo usvojiti jer se budžetske pare sada nenamenski troše, a to znači i protivzakonito. Osim toga, završni račun grada za prošlu godinu još nije objavljen, a priprema gradskog budžeta za narednu godinu, koja po Zakonu o budžetskom sistemu počinje u avgustu, još nije ni pokrenuta“, naveo je Krstonošić u saopštenju za javnost.

Skupština Novog sada na kojoj će biti izabran gradonačelnik i njegovi zamenici danas je zakazana za 21. septembar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari