Startap centri u Užicu, Priboju i Arilju 1Foto: Vlada Srbije

Za izgradnju tri startap centra u Užicu, Priboju i Arilju, Vlada Srbije je izdvojila 139 miliona dinara, a ugovore o dodeli tog novca danas  je u Užicu čelnicima tih lokalnih samouprava uručio Nenad Popović, ministar bez portfelja, zadužen za inovacije i tehnološki razvoj.

Otvaranjem tih centara, čija gradnja će, kako je rečeno, biti završena u martu, Vlada Srbije, kako je istakao Popović, želi da stvori uslove da se mladi inženjeri, po završetku studiranja, vrate u Užice, Priboj i Arilje, da osnuju svoje kompanije i da, umreženi sa ostalim inovacionim preduzetnicima u Srbiji i celom svetu, prozvode za ceo svet“.

„Vlada Srbije obezbediće im prostor, najnoviju opremu, umrežiće ih sa ostalim startap centrima u Srbiji , a pružiće im pravnu, finansijsku, računovodstvenu i marketinšku podršku“, poručio je ministar Popović.

Navodeći da su „srpski inženjeri najveće blago ove zemlje i zamajac njenog budućeg ekonomskog razvoja“ , Popović je rekao da je Srbija, prošle godine,  od izvoza usluga IT sekotora  zaradila 1.150.000.000 evra i da će taj iznos u ovoj godini dostići 1,5 milijardi evra.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari