Štrajkači u "Zastavi INPRO" u sve težem stanju 1

Zdravstveno stanje 25 radnika preduzeća „Zastave INPRO“, koji već šesti dan štrajkuju glađu, se naglo pogoršava, a lekari lužbe Hitne pomoći danas su još jednom štrajkaču dali uput za lečenje u Urgentnom centru, što je on odbio.

Predsednik Štrajkačkog odbora Stevan Pušonja rekao je FoNetu da većina radnika, koji su invalidi rada druge i treće kategorije, ima ozbiljne posledice zbog dugotrajnog gladovanja i da se njihovo zdravstveno stanje pogoršava iz časa u čas. Dvoje radnika je, na insistiranje lekara i kolega, zbog izuzetno teškog zdravstvenog stanja, prekinulo štrajk i upućeno na kućno lečenje, a jedan je hospitalizovan u Urgentnom centru Kliničkog centra Kragujevac (KCK).

„Skoro svi smo potpuno malaksali, immao vrtoglavicu, povraćanje, bolove u stomaku i mišićima i visok pririsak. Lekara pokušavaju da infuzijama, injekcijama i drugim oblicima terapije pomognu najugroženijim radnicima, ali i pored njihovog zalaganja, opšte stanje štrajkača glađu je alarmantno“, rekao je Pušonja. U međuvremenu direktor preduzeća „Zastava INPRO“ Branko Veljović, podneo je pismenu ostavku, štoje bio jedan od zahteva štrajkača, ali oni najavljuju da će nastaviti štrajk do ispunjenja svih 10 zahteva, uključujući zatev za isplatu zaostalih zarada.

„Nije nam jasno zbog čega Ministarstvo za rad i socijalnu politiku i druga nadležna ministarstva još uvek ne reaguje na naše zahteve i da još niko nije pokušao da razgovara sa nama. Zar je boravak Vlade u Nišu važniji od naših života“, kaže Pušonja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari