Taksisti najavili protest za 3. jun do ispunjenja zahteva 1Foto: Dejana Majstorović (Arhiva)

Strukovno udruženje taksi preduzetnika (SITAB) najavilo je danas za ponedeljak, 3. juna protest u vidu blokade saobraćaja ispred Narodne skupštine i Skupštine Beograda, a protest će početi u 11.00 i trajati do ispunjenja zahteva ili dok se ne dobiju pisane garancije „da će se Zakon sprovoditi“.

Na konferenciji za novinare u Pres centru UNS-a, član SITAB-a Predrag Jovanović kazao je da nije odgovoreno na njihove zahteve od 27. maja upućene gradonačelnicu grada Zoranu Radojičiću, zameniku gradonačelnika Goranu Vesiću i predsedniku Skupštine grada Beograda Nikoli Nikodijeviću.

SITAB u zahtevima upućenim nadležnim organima zahteva od njih da preduzmu sve radnje i mere kako bi poboljšali efikasnost Komunalne policije i Gradske saobraćajne inspekcije koji, kako navode , „izbegavaju da primenjuju Zakon i preduzmu odgovarajuće radnje i mere protiv daljeg opstanka divljih prevoznika putnika i putpuno nekvalifikovanih vozača koji pružaju usluge putem aplikacije Kargo“.

Tražili su da se na njihove zahteve odgovori pisanim garancijama ispunjena zahteva.

„Nezvanično, Kargo ima 1.700 automobila koji rade 24 časa, što može doneti bruto prihod 100 evra dnevno, a svi troškovi prevoza i vozila padaju na vozače. Vlasnik Kargo uzima 30 odsto zarade što znači da vlasnik dnevno zarađuje 51.000 evra“, navodi se u saopštenju SITAB-a.

Dodali su da taksi preduzetnici kojih ima 17.500 uplaćuju godišnje više od 20 miliona evra u budžet države, kao i da su od Ministarstva saobraćaja i finansija dobili napismeno da će onome ne plati porez ili ne udje u reprogram do 6. novembra biti oduzeta taksi dozvola.

„Zakon se primenjuje prema taksi preduzetnicima“, ocenili su članovi SITAB-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari