Tomanović: Presuda Upravnog suda ne sme da bude dokaz 1Foto EPA SASA MARICIC

Presuda Upravnog suda u Beogradu kojom je utvrđeno da je postojala poreska obaveza Miroslava Miškovića bila je tema rasprave danas u Specijalnom sudu u postupku koji se protiv vlasnika kompanije Delta i još četiri osobe vodi zbog utaje poreza.

Naime, odbrana je, predvođena Miškovićevim advokatom Zdenkom Tomanovićem, zahtevala da se presuda Upravnog suda izuzme iz dokaznog materijala, smatrajući da u istoj postoji više stvari koje je diskredituju kao dokaz.

– U presudi stoji da je 2008. godine važio zakon koji se u našem pravnom sistemu pojavio tek dve godine kasnije. Takođe, presuda Upravnog suda sadrži doslovno prenesene delove autentičnog mišljenja Narodne skupštine koji nisu smeli tu da se nađu – kazao je Tomanović iznoseći predlog da sud odustane od izvođenja ovog dokaza.

Podsetimo, zbog utaje poreza optuženi su Miroslav Mišković, njegov sin Marko i još tri osobe. Paralelno sa ovim postupkom vodi se i postupak za zloupotrebu putarskih preduzeća. Vlasnik kompanije Delta je bio optužen i za ovaj zločin, ali je u međuvremenu pravosnažno oslobođen krivice za to delo. Što se tiče pomaganja prilikom utaje poreza, Mišković je pravosnažno osuđen za taj zločin, ali je Apelacioni sud taj deo presude poništio i vratio na ponovno odlučivanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari