Tomanović: Presuda Upravnog suda ne sme da bude dokaz 1Foto EPA SASA MARICIC

Naime, odbrana je, predvođena Miškovićevim advokatom Zdenkom Tomanovićem, zahtevala da se presuda Upravnog suda izuzme iz dokaznog materijala, smatrajući da u istoj postoji više stvari koje je diskredituju kao dokaz.

– U presudi stoji da je 2008. godine važio zakon koji se u našem pravnom sistemu pojavio tek dve godine kasnije. Takođe, presuda Upravnog suda sadrži doslovno prenesene delove autentičnog mišljenja Narodne skupštine koji nisu smeli tu da se nađu – kazao je Tomanović iznoseći predlog da sud odustane od izvođenja ovog dokaza.

Podsetimo, zbog utaje poreza optuženi su Miroslav Mišković, njegov sin Marko i još tri osobe. Paralelno sa ovim postupkom vodi se i postupak za zloupotrebu putarskih preduzeća. Vlasnik kompanije Delta je bio optužen i za ovaj zločin, ali je u međuvremenu pravosnažno oslobođen krivice za to delo. Što se tiče pomaganja prilikom utaje poreza, Mišković je pravosnažno osuđen za taj zločin, ali je Apelacioni sud taj deo presude poništio i vratio na ponovno odlučivanje.