Traži se rešenje za milionske dugove Nišlija za komunalne usluge 1Foto: Pixabay/Myriams-Fotos

Direktorka javnog komunalnog preduzeća „Objedinjena naplata“ Jelena Stojanović najavila je da će do kraja nedelje to preduzeće, gradska vlast i gradska komunalna preduzeća pokušati da dogovore posebne olakšice kako bi Nišlije, a pre svega socijalno ugroženi, mogli da izmire zaostale račune na „najbezbolniji“ način po kućni budžet.

Stojanović je kazala da nešto više od 3.200 socijalno ugroženih građana duguje za komunalne račune oko 180 miliona dinara, ali da su najveći problem dugovanja građana nastala pre 2012. godine za šta su tuženi, a koja iznose oko 800 miliona dinara.

„Pokušaćemo da pre svega za socijalno ugrožene građane pronađemo mogućnost plaćanja u više rata ili neku drugu olakšicu“, rekla je Stojanović agenciji Beta.

Ona je pojasnila da neki socijalno ugroženi građani imaju već potpisane ugovore o plaćanju dugova na više rata, ali s obzirom da su im primanja preko Centra za socijalni rad zaista mala, nisu u mogućnosti da redovno izmiruju rate.

Stojanović je rekla da je veliki broj građana koji ne plaćaju redovno račune tužen i trebalo bi da im se pomogne i oko plaćanja troškova prinudne naplate.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari