U obnovu i izgradnju benzinskih stanica u Srbiji Naftna industrija Srbije uložiće ove godine oko 27 miliona evra. Do 2009. godine planirana je rekonstrukcija i izgradnja 200 pumpi uglavnom u velikim gradovima, na magistralnim i autoputevima širom Srbije – izjavio je na jučerašnjoj konferenciji za novinare, upriličenoj povodom 60.

U obnovu i izgradnju benzinskih stanica u Srbiji Naftna industrija Srbije uložiće ove godine oko 27 miliona evra. Do 2009. godine planirana je rekonstrukcija i izgradnja 200 pumpi uglavnom u velikim gradovima, na magistralnim i autoputevima širom Srbije – izjavio je na jučerašnjoj konferenciji za novinare, upriličenoj povodom 60. godišnjice osnivanja Jugopetrola, Milan Anđelić, direktor NIS Petrol-Jugopetrola.
On nije precizirao koliko će objekata biti obnovljeno u 2007. godini, ali je naveo da temeljna obnova jedne pumpe košta između 800 i 900 hiljada evra. Pored obnove maloprodajne mreže planirano je i povećanje prodaje naftnih derivata i ekološka zaštita. Anđelić je rekao i da se razmišlja o uvođenju GPRS kako bi kupci na svim pumpama mogli da plaćaju karticama.
– Akreditaciono telo Srbije uručilo je laboratoriji NIS Petrol-Jugopetrola akreditaciju za kontrolu. S obzirom na to da laboratorije u rafinerijama nafte u Pančevu i Novom Sadu, kao i u Jugopetrolu i Naftagas prometu, već poseduju akreditaciju za kontrolu kvaliteta goriva dobijenu od nadležnih institucija bivše Srbije i Crne Gore, ponovljeno rešenje koje se dodeljuje zbog promene naziva akreditacionog tela dokazuje da su laboratorije NIS Petrola opravdale ukazano poverenje. Provera preciznosti i tačnosti merenja potvrđena je i uspešnim učešćem na međunarodnim laboratorijskim ispitivanjima – zaključio je Anđelić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari