Vlada Kosova izdvojila 10 miliona evra za plan delovanja i spremnost za reakciju na korona virus 1Foto: AP Photo/Ebrahim Noroozi

Vlada Kosova je danas usvojila plan delovanja za slučaj pojave korona virusa na Kosovu i za tu namenu izdvojila je 10 miliona evra.

Na sednici Vlade ministar zdravlja, Arben Vitija, je izjavio da je podignuta na najviši nivo spremnost za suočavanje sa korona virusom u slučaju da se takvi slučajevi pojave na Kosovu.

„…Ovaj plan predviđa aktivnosti različitih resursa i drugih institucija u podršci. Mere predviđene u planu delovanja imaju za cilj zaštitu građana. Za nas korona virus predstavlja globalnu hitnost u javnom zdravlju“, kazao je Vitija.

Prema do sada dostupnim informacijama izvršene su analize 62 slučaja sa sumnjom na korona virus i sve su bile negativne, dok se danas radi još šest analiza.

U međuvremenu, iz Ministarstva obrazovanja je saopšteno da je ministarka Hikmete Bajrami sazvala sastanak sa direktorima uprava obrazovanja u opštinama kako bi bile dogovorene dalje mere, koje ne isključuju i mogućnost obustave nastave na određeno vreme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari