Vlada Srbije imenovala novog v.d. direktora Nacionalne akademije za javnu upravu 1Foto: B. Cvejić

Vlada Srbije imenovala je Dejana S. Miletića za novog v.d. direktora Nacionalne akademije za javnu upravu (NAJU), objavila je danas ta institucija.

Navedno je da je Miletić doktor ekonomskih nauka i univerzitetski profesor, koji se u svojoj karijeri bavio istraživačkim i obrazovnim dužnostima u okviru Instituta za strategijske studije i razvoj, ali i obrazovanjem studenata, od osnovnih do doktorskih studija na nekoliko privatnih i državnih fakulteta.

Idejni je tvorac i predsednik nevladine organizacije Centar za proučavanje globalizacije (Center for Globalization Studies – CGS), jedan je od osnivača International Counter-Terrorism Academic Community (ICTAC), organizacije osnovane u Atini 2004. godine, kao i International Negotiation Teaching and Researching Asociation (INTRA), osnovane 2013. godine, takodje u Atini.

Navedeno je da je član nevladine organizacija East West Bridge (EWB) i da spada u grupu vodećih stručnjaka Srbije u sferi medjunarodnih odnosa, societalnih aspekata globalizacije, ekonomske politike, bezbednosti i pregovaranja, sa više od 60 naučnih radova i analiza o ovim temama.

Prilikom stupanja na dužnost v.d. direktora NAJU, istakao je da je za njega najznačajnije da se nastave reforme javne uprave Srbije.

„U 2021. godini startujemo sa novim Programima obuka državnih službenika i službenika u jedinicama lokalne samouprave, koji će u potpunosti biti prilagodjeni njihovim potrebama. Nastavljamo dobre prakse, pa ćemo dodatne napore uložiti u unapredjenje naše LMS onlajn platforme za učenje, koja nam je u ovom turbulentnom periodu epidemije omogućila da edukacija službenika nikada ne prestane, jer ljudi su naš najvažniji resurs“, kazao je Miletić.

Podseća se da je NAJU centralna institucija sistema stručnog usavršavanja u javnoj upravi Srbije, sa statusom javno priznatog organizatora aktivnosti neformalnog obrazovanja odraslih, a počela je da radi 2018.

Od svog osnivanja pa do danas sprovedene su 754 obuke koje je pohadjalo 18.515 službenika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari