Vladimir Lučić: M:tel lider na tržištu sa profitom od 8,5 miliona 1Foto: M:tel

U mobilnoj telefoniji broj korisnika je porastao 12,4 odsto, TV korisnika 24 odsto, a korisnika interneta 17,2 odsto – naveo je izvršni direktor M:tela Vladimir Lučić u intervjuu za Pobjedu.

M:tel je lani ostvario rekordne poslovne (finansijske) rezultate i prošlu godinu završio sa profitom od 8,5 miliona eura, saopštio je izvršni direktor M:tela Vladimir Lučić i poručio da je M:tel prošle godine postao lider na crnogorskom telekomunikacionom tržištu.

– Postali smo prvi operator po broju korisnika u dvije kategorije u mobilnoj telefoniji i multimediji. Veoma smo ponosni na ovaj rezultat i mislim da smo prvi operator u Evropi koji je došao kao treći na tržište, a uspio da uzme prvo mjesto u ova dva bitna segmenta – kazao je Lučić Pobjedi.

Poslovanje

On je naveo da je da je M:tel prošle godine ostvario prihod od 80,7 miliona eura, što je rast deset odsto u odnosu na 2018. godinu, prenosi Pobjeda.

Prema njegovim rečima, osim izuzetno konkurentnog tržišta telekomunikacioni operatori se nalaze pred izazovima sve manjeg korišćenja SMS i Voice.

– Uspjeli smo da transformišemo poslovanje i da nam ključni prihod bude mjesečna pretplata u postpejdu, fiksnom internetu i TV. Time smo obezbijedili održivu budućnost i rast – istakao je Lučić i naglasio da su lani imali povećanje u svim segmentima korisnika.

– U mobilnoj telefoniji broj pripejd korisnika nam je porastao 14, a postpejd 11 odsto, što je doprinijelo na ukupan rast od 12,4 odsto – precizirao je Lučić.

U fiksnom segmentu M:tel, kako navodi i dalje raste velikom brzinom.

– Prošle godine smo implementirali mSAT uslugu, što nam je donijelo rast TV korisnika od 24 odsto. Nastavljen je impozantan rast korisnika fiksnog interneta od 17,2 odsto. Moramo konstatovati da je crnogorsko telekomunikaciono tržište vodeće u regionu po izgrađenoj optičkoj infrastrukturi i broju korisnika priključenih na optički internet – naglasio je Lučić.

Najavio je da je glavni cilj M:tela za ovu godinu dalji rast korisnika i razvoj digitalnih servisa.

– Posvetićemo se više radu sa startap zajednicom preko M:tel digitalne fabrike, prvog ICT HUB-a u Crnoj Gori. Korisnicima ćemo omogućiti još nekoliko atraktivnih TV kanala, a više ćemo ulagati u mobilne servise kao što je NBA, koji smo pustili prošle godine. I dalje ćemo investirati u sistem za mobilno plaćanje tako da i tu mogu najaviti novine – poručio je Lučić, koji smatra da je uspeh kompanije postignut najviše zahvaljujući vrednom radu zaposlenih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari