Vučić: Investitor u Beograd na vodi uložio više nego što je bilo planirano 1Foto: BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/DS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da mediji koji kritikuju kompaniju Beograd na vodi da posluje sa gubitkom treba da je pohvale jer je investitor uložio više nego što je bilo planirano.

„Logično je da se izgubi kada se uloži više nego što je predviđeno i umesto da to pohvale što je uložio ogroman novac oni optužuju“, rekao je Vučić.

On je rekao da su ti mediji prvo pisali da je investitor došao da „pokupi pare i kajmak“.

„Sledeće godine će kompanija da zaradi“, kazao je Vučić.

Po pisanju medija kompanija Beograd na vodi je u 2020. godini imala gubitak od 327 miliona dinara.

Kompanija Beograd na vodi je pre dva dana saopštila da očekuje da će njeni prihodi u 2021. godini biti veći od 140 miliona evra, a da je očekivana dobit 25 miliona evra.

Ta kompanija, čiji je većinski vlasnik Igl hils iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, a manjinski Vlada Srnija, gradi stambeno-poslovni kompleks na desnoj obali Save u centru Beograda.

Da podsetimo, kompanija Beograd na vodi je u prošloj godini iskazala neto gubitak od oko 2,8 miliona evra. Nakon dve godine pozitivnog poslovanja ova kompanija koja je 68 odsto u vlansištvu firme Belgrade waterfront iz Abu Dabija i 32 odsto u vlasništvu Republike Srbije, ponovo se vratila u minus, o čemu je pisao Danas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari