Vučić: Ima novca da se penzije povećaju čak i bez rebalansa budžeta 1Foto: Fonet/Zoran Mrđa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je danas penzionerima što su smanjenjem penzija podneli žrtvu reformi i omogućili da „mladi imaju budućnost u Srbiji“ i najavio povećanje penzija od oktobra, a isplatu 10. novembra.

Vučić je tokom posete Gerontološkom centru na Bežanijskoj kosi rekao da je pre pet godina država pred bankrotom, ali su reforme kojima su i penzioneri doprenili, dale rezultate i sada u državnoj kasi ima novca da se penzije povećaju čak i bez rebalansa budžeta.

Vi ste vašom trpeljivošću i hrabrošću dali mogućnost mladima u Srbiji da imaju budućnost. Danas, zahvaljujući vama, mladi imaju budućnost, istakao je on.

Vučić je zahvalio penzionerima na tome što su shvatili i znali da se ekonomske reforme mogu sprovesti samo teškim merama i što su „otvorili vrata budućnosti zemlje“.

On je precizirao da će, pored vraćanja penzija na nivo iz novembra 2015. godine, kada je donet zakon o njihovom smanjenju, oni koji su imali minimalna primanja dobiti povećanje od pet odsto.

Vučić je penzionerima rekao da je stanje u budžetu još bolje nego što govori, jer „uvek voli da kaže da imamo manje novca nego što imamo“.

Volim da imamo ušteđevinu i rezerve u budžetu, da uvek možemo da intervenišemo za svaki problem koji nas zadesi. Zato volim da budemo skromni, ozbiljni i odgovorni i da polako, ali sigurno, svoju zemlju podižemo, naglasio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari