Vučić: Pravi trenutak za prodaju Komercijalne banke 1Foto: Beta

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Komercijalna banaka prodata u pravom trenutku, kao i da je razmišljao da li ju je možda trebalo zadržati, ali da su ga stručni ljudi ubedili da je Srbija upravljala nekim bankama i da je uništila sve banke kojima je upravljala.

On je novinarima posle otvaranja hotela Mona Plaza rekao da bi vrednost Komercijalne banke samo padala, da je prodata za veću cenu od očekivane i da su računali da će cena biti 60 do 70 miliona evra niža od naplaćene i da je sada bio pravi momenat za prodaju banke.

Vučić je istakao da postoji srpska banka, a to je banka Poštanske štedionice i da bi bilo dobro da država osnaži tu banku. On je rekao da je Srbija platila „put opciju“ od 250 miliona evra posle pregovora sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) i da je „put opcija“ bila nabolja očekivana.

Upitan o kritikama opozicije zbog prodaje Komercijalne banke, Vučić je rekao da mu se čini da su neki „promašili vek“ u kojem žive i da ga kritikuju oni koji su rasprodali sve banke, cementare i Naftnu industriju Srbije.

Da podsetimo, stručnjaci su podeljeni po pitanju povlačenja države iz bankarskog sektora.

Savez za Srbiju ocenio je da je prodaja Komercijalne „ispod cene“ neodgovoran potez vlasti.

Transparentnost Srbija objavila je da novac od prodaje Komercijalne banke ne može biti uložen u „nepostojeći“ investicioni plan „Srbija 2025“, kako je nahavilo Ministarstvo finansija.

Prethodno je Nova Ljubljanska banka saopštila da je akvizicijom 83,23 odsto vlasničkog udela u Komercijalnoj postala treća najveća banka u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari