Vučić sa predsednikom EBRD: Podrška regionalnoj saradnji u oblasti zaštite konkurencije 1Čakrabarti i Vučić Foto: FoNet/TV FoNet

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je, u razgovoru sa predsednikom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Sumom Čakrabartijem, podržao pokretanje regionalne saradnje u oblasti zaštite konkurencije, saopšteno je posle sastanka u Beogradu.

Predloženo je, kako je navedeno, osnivanje Forum tela za zaštitu konkurencije zemalja Zapadnog Balkana sa sedištem u Beogradu.

Čakrabarti je rekao da je Srbija ekonomski lider regiona i istakao da je stabilna ekonomska situacija osnovni pokretač novih investicija u Srbiji, što potvrdjuje iznos od 3,5 milijardi evra tokom 2018. godine.

Namera EBRD je, prema njegovim rečima, da svoj portfolio u Srbiji podigne na milijardu evra.

Vučić se saglasio da je ova godina šansa za privlačenje novih ulaganja u Srbiju i rekao da je očekuje veću pomoć EBRD za privlačenje investicija u privatni sektor, pre svega u mala i srednja preduzeća, navodi se u saopštenju.

Razgovarano je i o dosadašnjim investicijama EBRD u Srbiji, o infrastrukturnim i energetskim projektima, a ocenjeno je da veliki značaj ima projekat izgradnje postrojenje za preradu otpada u Vinči.

Vučić je potvrdio učešće na predstojećem sastanku lidera Zapadnog Balkana na godišnjem skupu EBRD u Sarajevu u maju ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari