Vučić: Teška borba za očuvanje nezavisnosti, neće me oterati "Iš iz Niš" 1Foto: RTS

Vidite da je teška borba za očuvanje nezavisnosti zemlje jer mora da se razgovara i dogovara sa onima koji su priznali takozvanu državu Kosovo, naglasio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Nišu, navodeći i da ga neće iz tog grada oterati oni koji kažu „Iš iz Niš“.

Teška borba zato što i kad razgovaramo o Kosovo, kada razgovaramo o najvažnijim nacionalnim pitanjima ne razgovaramo sa onima sa kojima bismo trebalo da razgovaramo, već sa njihovim moćnim zaštitnicima, hoću to da znate, rekao je Vučić prilikom otvaranja pogona fabrike Leoni.

Nije, kaže, nama problem da razgovaramo sa Albancima i kako da se dogovaramo sa njima, „problem je kada morate da se dogovarate sa onima koji su razarali Srbiju 1999. i sa onima koji su priznali takozvanu državu Kosovo 2008.“.

On je rekao da su takvi veoma moćni i snažni.

U toj politici moramo da budemo veoma pametni, razumni, racionalni i da kažemo sebi: čuvaćemo svoju nezavisnost, štitićemo svoju zemlju, ali je nećemo ugroziti ni na koji način, naglasio je Vučić obračajući se okupljenim građanima.

Hoćemo da imamo mir i budućnost, naglasio je Vučić, navodeći da želi zemlju iz koje mladi neće odlaziti već ovde ostajati da rade.

On je rekao da „svim svetskim liderima u lice“ kaže sve ono što neku drugi ranije nisu smeli.

Ali vodim računa o Srbiji, hoću da smo poštovani i na Zapadu niko ne mora da nas voli, a hoćemo da smo poštovani, istakao je Vučić.

Vučić je istakao da je držva puno uložila u Niš i da je trebalo vratiti dugove koji su neki drugi ostavili 2010-2011. i da se u tome uspelo.

Ne plašim neradnika i lopova koji su otimali od naroda, rekao je Vučić.

Preme njegovim rečima, Niš postaje grad budućnosti, povezan infrastrukturno sa mnogim centrima u regionu i šire.

Ovaj grad postaje apsolutni centar Balkana, naglasio je Vučić.

On je najavio da će se otvarati uskoro novi objekti i da će ponovo biti na nekoliko dana u Nišu.

Volim da provodim vreme u Nišu, tek da se zabave malo i oni koji kažu „Iš iz Niš“, rekao je Vučić, dodajući da ga takvi neće nikad oterati iz Niša.

Mnogo smo truda i rada uložili da Niš živi bolje i ima budućnost i nastavićemo sa tim, rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari