Za Luku Novi Sad ponuđena cena od 7,99 miliona evra 1Foto: www.lukanovisad.rs

Kompanija „P end O Port“ (P&O Port) iz Dubaija ponudila je 7,99 miliona evra za kupovinu Luke Novi Sad, koliko je iznosila i početna cena na tenderu za prodaju tog preduzeća, saopšteno je danas posle otvaranja finansijskog dela ponude u Ministarstvu privrede Srbije.

Ta kompanija je jedina dala ponudu za kupovinu novosadske luke, jedine u Srbiji koja je u državnom vlasništvu.

Tenerska komisija treba da proceni da li je prihvatljiva ponuda kompanije iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i da predloži Vladi Srbije da je prihvati ili odbije.

Pravo učešća na tenderu imale su firme koje se bave lučkom delatnošću u poslednjih deset godina u kontinuitetu, koje su u 2017. imale prihod od najmanje 30 miliona evra, kao i koje su u svakoj od poslednje tri godine imale pretovar od po 1,4 miliona tona.

Na prethodnom tenderu početna cena je bila duplo veća, 15,98 miliona evra, ali nije stigla nijedna ponuda iako su rokovi dva puta produžavani.

Luka Novi Sad ima pretovar od oko milion tona robe godišnje, a kapaciteti su joj veći od 2,5 miliona tona. U toj kompaniji radi oko 150 ljudi, a u poslednje četiri godine poslovala je profitabilno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari