Za pomoć od 100 evra se prijavilo milion građana u prvih pet sati 1Foto: Pixabay/Kapa65

Za novčanu pomoć od 100 evra prijavilo se već milion građana, pohvalio se ministar finansija Siniša Mali na svom Instagram profilu, uz fotografiju sa portala Uprave za trezor.

“U prvih pet sati preko milion građana se prijavilo za jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 100 evra”, naveo je Siniša Mali na svom profilu i podsetio da su prijave moguće putem sajta idp.trezor.gov.rs.

https://www.instagram.com/p/CAICPzoJbxM/

Pravo na novčanu pomoć imaju svi punoletni državljani Srbije, sa važećom ličnom kartom i prebivalištem u Srbiji, a u prva tri sata se već prijavilo pola miliona građana.

Potrebno je da u prijavu unesu broj lične karte, matični broj, kao i da izaberu banku preko koje žele da im se isplati novac, bez obzira na to da li imaju otvoren račun ili ne.

U petak, 15. maja, počeće prijava telefonskim putem, preko kontakt – centra, čiji će broj telefona biti objavljen u petak ujutru.

Primaoci penzija i novčane socijalne pomoći su automatski prijavljeni za isplatu ove novčane pomoći, koja će za njih početi od petka 15. maja.

Podseća se da je u cilju podrške svojim građanima u vremenima krize izazvane epidemijom korona virusa, Vlada Srbije dodlučila da svim punoletnim državljanima koji imaju prebivalište na teritoriji Srbije i važeću ličnu kartu, omogući dobijanje jednokratne pomoći od 100 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari