Banka Inteza saopštila je da je u nastojanju da stimuliše kontinuiranu štednju u dinarima, uvela novi tzv. „skala“ proizvod koji štedišama omogućava da uz mesečno uvećavanje početnog uloga na kraju roka oročenja od 12 meseci ostvare kamatu od 20 odsto godišnje. Osim što štediše svoj novac mogu da podignu u svakom trenutku, štedišama se nudi posebna pogodnost, odnosno prenos sredstava putem trajnog naloga sa dinarskih i deviznih računa u fiksnom iznosu.

Banka Inteza saopštila je da je u nastojanju da stimuliše kontinuiranu štednju u dinarima, uvela novi tzv. „skala“ proizvod koji štedišama omogućava da uz mesečno uvećavanje početnog uloga na kraju roka oročenja od 12 meseci ostvare kamatu od 20 odsto godišnje. Osim što štediše svoj novac mogu da podignu u svakom trenutku, štedišama se nudi posebna pogodnost, odnosno prenos sredstava putem trajnog naloga sa dinarskih i deviznih računa u fiksnom iznosu. Minimalni početni ulog za „skala“ štednju iznosi 5.000 dinara (za klijente koji poseduju Inteza hit tekući račun), odnosno 10.000 dinara (za ostale građane). Prema oceni Dejana Tešića, člana IO Banke Inteza, štednja u domaćoj valuti se, zbog snažnog dinara, kao i viših kamatnih stopa, više isplati. „Na primer, ukoliko neko oroči depozit od 1.250 evra na šest meseci, po isteku tok roka biće mu obračunata kamata od 25,67 evra, a ukoliko na isti period uloži 100.000 dinara, što je dinarska protivvrednost navedenog iznosa, obračunata neto kamata iznosi 6.066 dinara“, tvrdi Tešić.
U Banci Inteza podsećaju da početna kamatna stopa za prvi mesec „skala“ štednje iznosi sedam odsto, a sa svakom novom mesečnom uplatom, u minimalnom iznosu od 2.000 (klijenti koji poseduju Inteza hit tekući račun), odnosno 5.000 dinara (za ostale građane), kamatna stopa raste za jedan procentni poen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari