Zlatibor za praznike pun gostiju, na Kopaoniku će biti zauzeto više od pola kapaciteta 1Zlatibor Foto: Nenad Kovacević

Na Zlatiboru je do sada za prvomajske praznike rezervisano oko 20.000 kreveta, a do početka mini odmora se očekuje da će biti popunjen i ostatak od oko 10.000 kreveta, dok je broj gostiju zainteresovanih za Kopaonik dovoljan da zauzme više od 50 odsto kapaciteta, rekli su danas predstavnici turističkih organizacija tih destinacija.

Direktor Turističke organizacije „Zlatibor“ Vladimir Živanović rekao je za Betu da je do sada 20.000 gostiju potvrdilo rezervacije u hotelima i privatnom smeštaju.

Dodao je da su gosti najčešće tražili rezervacije za pet dana, koliko traje praznični odmor.

Turistički kapacitet na Zlatiboru je, prema njegovim rečima, 25.000 kreveta u privatnom smeštaju gde su uglavnom zakupljeni kreveti za prenoćište i oko 5.000 kreveta u hotelima gde je rezervisan polupansion.

Živanović je rekao da su svi turistički lokaliteti otvoreni za praznike, da se u hotelima poštuju sve antiepidemijske mere, kao i da su u restoranima otvorene samo bašte.

Izvršni direktor preduzeća „Gold gondola“ Milomir Tucović rekao je da se gondolom od 11. januara, kada je otvorena, do sada vozilo oko 75.000 gostiju i da će se ta investicija isplatiti verovatno pre planiranog roka od deset godina.

Direktor Turističke organizacije „Raška“ Radenko Cvetić rekao je da je zvanični turistički kapacitet na toj planini 6.000-7.000 kreveta, a sa privatnim smeštajem zajedno sa područjem Raške oko 12.000 kreveta.

„Očekujemo goste za oko 60 odsto kapaciteta jer snega ima i skijališta rade, a moguće je da će sneg dodatno pasti za praznike“, rekao je Cvetić.

Dodao je da je sa područjem Brusa koji je posle puštanja u rad gondole Brzeće-Mali Karaman na vrhu Kopaonika kapacitet te planine povećan na oko 15.000 kreveta i da je Brzeće postalo „ozbiljna destinacija“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari