Ko su heroji?

Ostavite komentar

 1. Zasto bi bilo koja institucija u drzavi imala osnovno zaduzenje izgradnje nacionalnog prefiksa naslovom ne baveci se pri tom bar vecinski svojim poslom, izgradnje svog predmeta rada i na taj nacin izgradjivala i prefiks koji bi se u hodu prepoznavao. A buducnost odlikovao marljivoscu i istinom.
  Smisao teorije apsurda prakticno hara drustvenim drumovima. Funkcionalno nepismenim, alavim na tudje pare, poturanjem prevazidjenim egzotikama takodje alavim na tudje pare, poturanjem na narodni budzet jos podobnog i podobnog za ostvarenje mene.
  Mladost lisena pravog skolstva razvija svoju slaboumnost i neznanje na ulici do zaprepascujuceg nivoa uzivajuci veselje onih koji su ih trasirali. Tabula raza. Razmeniti slicicu, noge za noge, tante za tante, koja je to trampa mladosti drustva i ulice. Zivot za pare onom drugom? Cilj razmene uciniti dobrocinstvo pridoslim da ubijaju u tvoje ime, njece, jece, uzimaju sva tvoja mesta, Menjaju svetost istorije.
  Kad jedan dobar knjizevnik umisli da je vise od toga i pocne da gradi drustvo, napustajuci njegovu avangardu, kako mu reci i pokazati da su mu oci skliznule od traga i da trazi pute u vec vidjenom i prozivljenom, cineci vec duboko objasnjenu prosvetiteljsku gresku.
  Sta su onda ovi sto gaze, ruse, stvaraju klase na tudjem, nasem, i nne vide koliko im je sve u pokretu rusenja, kradje (skrivanja), unistenja, jer tu nema cilja. Cilj jje covek. A bitisanje coveka bez njegovog prirodnog stanista vode zna se kako se zove i obicno ga sprovode stranci (normalno uz pomoc domacih tajkunburazerstva). Cilj je covek. Sve drugo je arhitekyura onog ili ovog stila.
  Ko to podrzava zove se izdajnik svoga mesta, drzave rodjenja. Nema u tome ni uzdrzanosti ni umerenosti. Strast je velika kao kad neciji mozak otkriva Vukovu azbuku. Ne glagoljicu Solunaca davnih. Volterovvu filozofiju zivota.
  Ako je praksa pokazala da je covek u stanju da promeni preraspodelu nove vrednosti ne bi li ublazio elementarne nepogode otimacine 5-10% drustva, cije ovi otimaju? Nase. I dele drugim drzavama bez ikakvog pitanja , prihvataju vrednosti i zakone drustva prakticno nepoznatim ovim prostorima. Pride se poklanja neznanje i nemoc uvodjenja legalnog stanovanja, nemusto objasnjenje o vakcinaciji i jos puno tema o zivotu coveka koji je ovo sve stvorio.

 2. E da je više ovako napisanih tekstova, da se pamet čuje i sluša umjesto bolesnih – nacionalističkih ispada ljudi osakaćena uma.

Ostavite komentar

Dijalog

Šta žele organizatori "Evroprajda" 10

Šta žele organizatori „Evroprajda“

Uvijena u zahtev "manjinskih prava", LGBT+ ideologija zapravo je deo hegemonijskog diskursa kolektivnog Zapada kojim se narušavaju civilizacijske i tradicionalno-kulturne osnove narodnih zajednica, koje još uvek nisu podlegle ovoj sili opšte dehumanizacije sveta.

Naslovna strana

29. jul 2022.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.