U U

U takvim slučajevima, fudbalska pravila su jasna. I veoma rigorozna: utakmica se registruje službenim rezultatom ( u ovom slučaju, 3:0 za domaćina) uz žestoke kazne akterima. Neigranje u narednim utakmicama za igrača, suspenzija za trenera, ali i kazne za klub sam.

Sve

Sve po fudbalskom pravu. Legalno i legitimno. I duboko nepravedno!

E tu

E tu je na scenu stupila televizija i, na po koji put, demostrirala svoju stravičnu snagu, moć i uticaj. Bezbroj puta emitovan snimak incidenta -u Holandiji, ali širom sveta- bez posebnih komentara ili analiza, vrišteći je ukazivao na veliku nepravdu, ako sve donete odluke budu i konačne.

Jer,

Jer, huligan je uleteo u teren sa paklenom namerom da povredi čoveka koji je, što je veoma bitno, bio na svom radnom mestu. Golman, iako frustriran neočekivaom situacijom, očito je bio dovoljno priseban da nasilnika šutne po potkolenicama, a ne po, recimo, stomaku, grudima ili glavi i ozbiljnije ga povredi.

Prav

Pravičnost je, zahvaljujući televiziji, pobedila propise. Fudbalski savez Holandije je odlučio da se odigra nova utakmica, crveni karton golmanu je poništen, a za odluku o napuštanju terena neće odgovarati ni trener.Siledžija pripravnik je hitno poslat u zatvor na dve nedelje i biće mu zabranjeno da prisustvuje utakmicama Ajaksa u narednik 30 (!!!) godina.

Zani

Zanimljivo da je Frank de Bur, hodajuća legenda holandskog fubala, aktuelni trener Ajaksa rekao da emocionalno potpuno razume golmana Alvarada i da bi, možda, postupio na isti način.

Hola

Na

U poslednjoj finalnoj utakmici našeg kupa bilo je svega: prekid, klupski funkcioneri koji učestvuju u odluci o napušanju terena…

Tele

Televizija je sve snimala. Snimak se, potom, bezboj puta vrteo… I veliko ništa.

Srbi

Srbija…