Ili – vraćam se domaćem ljubitelju skijanja, a televizijskom konzumentu – da isti bude obavešten da je režiserčina Emir Kusturica postao predsednik Skijaškog saveza Srbije, a da će mu prvi do njega biti tajkunčina Miodrag Kostić. Ostaje da vidimo šta će gazde Mokre Gore i Kopaonika učiniti ne bi ili konačno videli i Srpčad u važnijim rolama na svetskim takmičenjima, ili makar učinili, poput Slovenaca i Hrvata, da i mi dobijemo organizaciju neke trke u Svetskom kupu.

U toj disciplini smo nesumnjivo – što je ko zna koliko puta u praksi dokazano – dobri, a pritom bi i neka kinta kanula na ‚‚njihova‚‚ gorja. Što, naročito za dopredsednika saveza, nije zanemarljiva okolnost. Štaviše!

Kada pomenuh bivšu nam braću, da podsetim da Hrvat Ivica Kostelić, aktuelni svetski šampion, pokušava da sačuva krunu (trenutno je drugi u generalnom plasmanu) a na visokom trećem mestu među skijašicama je lepa i vrlo simpatična Slovenka Tina Maze.

Fenomenalno, jer biti za vakta fenomenalne Linzi Von drugi ili treći, značilo bi, nekim ‚‚normalnim‚‚ vremenima, neprikosnoveni primat.

I jedna pikanterija sa Tinom u vezi. Izbezumljeni zbog višegodišnjeg odsustva dobrog plasmana svojih takmičarki, Švajcarci, i dalje uvereni da su globalna velesila, ne mogu sportski da podnesu rezultatski desant Mazeove na vrh svetske liste, te su tražili posebnu ekspertizu Tininog donjeg veša. Kao, tamo ima nešto!

(Pa, naravski da ima, dobacujem ja iz podnožja Fruške gore, u svetu ‚‚ozbiljunog‚‚ skijanja poznate, ne toliko po strmini padina, koliko po jačini vinskih maligana…)

Onaj ko gubi, poznato je ima pravo da se ljuti, da sumnja, čak i da provera svaki detalj rivalove opreme. Ali da bude pritom neotesan i prost, e to ne bi trebalo da bude dozvoljeno ni nadobudnim Švajcarcima.

Zato: ‚‚Gremo deklica, razbij to čokoladno boranijo!“